Spring til indhold

Vær med til at bestemme Bredebros fremtid

Vær med til at bestemme Bredebros fremtid

Rigtig mange gør en indsats for at gøre Bredebro til et godt sted at leve og bo. Det er godt – rigtig godt. Lokalrådet i Bredebro tror at det kan blive endnu bedre, når de mange indsatser bliver bedre koordineret og mere synlige. Derfor har vi søgt og fået bevilliget 50.000 kroner til en udviklingsplan, hvor der skal være fokus på mere samarbejde.

Vi hører det, måske især i den her tid, hvor Corona fylder meget – at mange savner fællesskaber og arrangementer. Men vi ved også fra masser af sundhedsundersøgelser at stærke sociale fællesskaber er vigtige for menneskers sundhed og trivsel.

Bosætningsanalyser viser også at de mindre byer i Danmark der oplever positiv befolkningsudvikling, er de byer der har et velfungerende foreningsliv, hvor institutioner, foreninger, erhverv og borgerne samarbejder godt, og får fortalt de gode historier.

Derfor har Bredebro Lokalråd søgt om midler til en lokal udviklingsplan. En plan der skal pege i en retning som Bredebros borgere, foreninger, institutioner og virksomheder skal blive enige om. En plan der skal understøtte alt det gode der sker i byen og gøre det endnu bedre.

Tænk om der kom flere til byen, så der kom flere i skolen og i foreningerne og i butikkerne og så kunne der komme endnu mere gang i hallen og i børnehaven og så var der måske nok unge mennesker til at der kunne etableres en???? Ja, hvad der skal komme ud af borgernes ønsker, det vil lokalrådet ikke på forhånd komme med idéer til, for det skal være byens udviklingsplan.

– Vi har brug for at vi samarbejder mere. For der sker faktisk tit ting i byen, som alt for få har hørt om, og så kommer der jo ikke nok til aktiviteterne. Vi har masser af gode tilbud som der også godt kunne være folk udefra der var interesserede i, men de ved det tit heller ikke. Derfor har vi søgt og fået 50.000 til en plan. Men det er ikke planen der er det vigtige. Det er vejen derhen, hvor vi skal bruge de 50.000 kroner på at mødes, få talt sammen og måske få nogen udefra til at inspirere os, fortæller Maibritt Carl, der er formand for lokalrådet.

Processen med udviklingsplanen vil gå i gang efter sommerferien, når Corona har sluppet taget lidt i danskerne. Og ind til de første møder kan afholdes i efteråret, håber lokalrådet at borgerne vil begynde at glæde sig, for der er mange gode eksempler på at en målrettet indsats for at samarbejde bedre, giver gode og synlige resultater. Og hvem vil ikke gerne bo i en by der går fra bedre til bedst?

Del på Facebook